10 хил. продукта отиват за пострадалите от наводненията след кампанията на DM

21570
10 хил. продукта отиват за пострадалите от наводненията след кампанията на DM
Снимка: БГНЕС

5 000 лв. е сумата от оборота от кампанията в Сектор „Домакински продукти“, които DM дарява за възстановяване на детска градина в Добрич, а продукти в размер на 40 000 лв. ще бъдат предоставени на нуждаещите се в Добрич, Велико Търново, Килифарево и Варна. Така общия размер на предоставените помощи от DM става 45 000 лева.

Отделно DM ще отдели 3% от оборота си през следващата седмица в подкрепа на бедстващите хора във Варна.

Dm помага на пострадалите от наводненията в област Варна

Dm обяви, че ще отделя 3% от оборота на Сектор „Домакински продукти“ (продукти за почистване, пране, хартия и други домакин...

Веднага след катастрофалните наводнения, DM организира помощ за пострадалите региони. На 20 юни след трагичните събития беше обявено набирането на средства чрез процент от оборота на сектор „Домакински продукти“. За периода 21-27 юни събраната сума е на стойност 5000лв. Ръководството на DM реши, че тези средства ще бъдат дарени за реставриране на Централна детска градина №24, Приказен Свят в град Добрич.

Голяма част от пострадалите са загубили своите домове и личните си вещи. След изриване на калта и дезинфекцирането на къщите най-необходимите продукти в бедстващите региони са тези за лична хигиена, почистващи препарати, както и бебешки храни и консумативи. „Това е най-малкото, с което можем да помогнем на хората, изгубили цялото си имущество и своите домове след бедствията“, обяснява прокуристът Цонка Иванова.

Приблизително 10 000 продукта (над 15 палета) в размер на 40 000 лева – пелени, продукти за лична хигиена, прахове за пране, почистващи препарати, храна за бебета, грижа за тяло, както и препарати срещу инсектициди – се предоставят в пострадалите райони – Варна, Добрич, Велико Търново. DM предоставя помощта на Сдружение Български дарителски Форум, като един от главните организатори на дарителската кампания „Заедно в бедствието“, чрез който продуктите да достигнат до пострадалите хора. Продуктите по градове се изпращат както следва: Варна на 3 юли, Велико Търново на 9 юли и Добрич на 10 юли.

Всички предоставени продукти ще бъдат разпределени и раздадени на място от представители на Български дарителски форум спрямо индивидуалните нужди на пострадалите хора или ще им бъдат раздадени по места.

Даренията от SMS-и за Варна ще "станат" пари чак при плащане на съответната сметка за GSM

Поне 800 семейства пострадаха от наводненията, най-много в "Аспарухово" – затова 800 хил. лева, колкото досега е събрала кампания...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com