19-годишен българин получи 1 млн. лв. за развитие на бизнеса си

13762
19-годишен българин получи 1 млн. лв. за развитие на бизнеса си
Снимка: личен архив

Любомир Янчев вероятно е най-младият предприемач в България, който ще управлява капитал от 1 милион лева. Неговата компания Melissa Climate, която той създава още докато е ученик, получи финансиране за развитие на чужди пазари, пише newtrend.bg.

Българската фирма получава своето финансиране от два инвестиционни фонда - Eleven, по европейската програма за развитие на малък и среден бизнес JEREMIE, както и от Rosslyn Capital - български инвестиционен фонд за развитие на по-късен етап.

Български гимназисти ще представят България на най-голямото предуниверситетско състезание за наука и инженерство в света

Трима български гимназисти ще представят България на най-голямото предуниверситетско състезание за наука и инженерство в света, Intel I...

Компанията, основана преди година, произвежда и продава устройство за интернет контрол на климатици, което обещава до 25% спестяване от консумираната енергия. Българският екип разработи устройство, което позволява управлението на климатик от всяка точка на света.

Actualno.com разговаря с Любомир още преди две години. 17-годишният тогава младеж разказа за създадената компютърна програма „Мелиса”(или „Модерният иконом”) – система за домашна автоматизация, с помощта на която можем да управляваме ел. уредите си като телевизори, климатици, компютри и др. За проекта Любо и партньорът му Христо Стоянов спечелиха националния конкурс "Млади таланти 2012” на образователното министерство.

 

 

Българинът иска сам да си е шеф

Собствен бизнес – това е мечтата на 49% от всички българи, докато 40% предпочитат да работят за някой друг. Данните са от ново из...

Но какво е уникалното на устройствата, произвеждани от компанията на Любомир, и на кои пазари ще навлезе Melissa Climate четете в Expert.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини