30 първокласници повече ще има тази година в Асеновград

7292
30 първокласници повече ще има тази година в Асеновград

Около 30 повече ще са първокласниците в Асеновград през тази учебна година, в сравнение с миналата. Точно 606 деца от асеновградска община ще прекрачат за първи път прага на своето училище наесен. През учебната 2014 г./ 2015 г. първокласниците в общината бяха 577.

Най много ще са първолаците в ОУ „Петко Каравелов“ в Асеновград. Там те ще са 111, показва справка, направена към 26.08.15 г.. През миналата учебна година отново това училище водеше символичната надпревара. В ОУ „Никола Вапцаров“ в Асеновград първолаците ще са 77. В ОУ „Христо Ботев“ и в СОУ „Свети Свети Кирил и Методий“ в първи клас ще влезнат по 72-ма ученици.

Закриват детския дом в Асеновград, децата отиват в "Наблюдавано жилище"

Домът за деца, лишени от родителски грижи „Таню Войвода“ в Асеновград ще бъде закрит и с началото на следващата година ще б...

С трима първокласници по- малко, или общо 69, ще има в СОУ „Свети Княз Борис I“ в Асеновград. В асеновградското ОУ „Ангел Кънчев“ първолаците ще бъдат 56. В ОУ „Отец Паисий“ в града те ще са 41 тази година. В ОУ „Панайот Волов“ в асеновградския квартал „Долни Воден“ за първи път прага на училището ще прекрачат 34 деца. В ОУ „Асен Златаров“ в село Боянци първокласниците ще са 26. В ОУ „Отец Паисий“ в Тополово в първи клас ще има 23-ма ученици.

Едва 10 ще са първокласниците в ОУ „климент Охридски“ в село Златовръх. С един по- млако ще са в ОУ „Райна Княгина“ в квартал „Горни Воден“ в Асеновград. Само шест деца ще стъпят в първи клас на ОУ „Отец Паисий“ в село Мулдава. Броят на записаните за първи клас през учебната 2015 г./ 2016 г. ученици не е напълно окончателен и е с тенденция да се увеличи до 15.09.15 г., обясни Величка Стойчева - директор в Дирекция „Хуманитарни дейности“ към Община Асеновград.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини