32 общини получават специални автобуси за хора с увреждания

14463
32 общини получават специални автобуси за хора с увреждания
Снимка: БГНЕС

Днес вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин ще връчи символично ключове от 32 автобуса, оборудвани за хора с увреждания, на кметове от 32 общини от цялата страна.

Автобусите са закупени по Проекта за социално включване на МТСП. Предвижда се те да бъдат използвани при реализиране на заложените в него програми за ранно детско развитие. На събитието ще присъстват зам-министърът на труда и социалната политика Лазар Лазаров и представители на общините.

Междувременно в Туристически информационен център във Велинград ще се проведе среща на тема "Социалните услуги за деца и семейства в област Пазарджик – перспективи и предизвикателства". Инициативата е на председателя на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) Ева Жечева.

Международен ден на хората с увреждания

На 3 декември е Международния ден на хората с увреждания. Посланията на този ден са различни, защото и политиките по отношение на хора...

На срещата ще бъдат обсъдени регионалните аспекти на грижите за децата, областните и общинските планове в това отношение. Ще бъдат обсъдени и мерките, които е необходимо да бъдат предприети на централно и местно ниво за гарантиране на правата и интересите на децата, настанени в нови домове - осигуряване на близка до семейната среда, образование, здравеопазване, интеграция в общността.

Отново във Велинград зам-министърът на регионалното развитие и благоустройството и Ръководител на УО на ОПРР Деница Николова ще открие новоизградени център за настаняване от семеен тип и защитено жилище.

Обектите са финансирани по проект "Подобряване на социалната инфраструктура за деца и младежи в община Велинград" по ОП "Регионално развитие" 2007 – 2013 г., съфинансирана от ЕС чрез ЕФРР и от държавния бюджет на Република България. Общият бюджет на проекта е 1 088 123,73 лв.

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com