7-годишно българче спечели международен конкурс за рисунка

53381
7-годишно българче спечели международен конкурс за рисунка

Картина на 7-годишна художничка от Плевен спечели почетно отличие в Чехия сред 27 700 творби на деца от 76 страни. Анна Блажева бе отличена на 42-рия Международен конкурс за детско изобразително изкуство "Лидице 2014", организиран с подкрепата на ЮНЕСКО, съобщи арт педагогът Майя Ананиева.

Малката художничка се обучава в школа "Колорит" в Плевен под ръководството на Ананиева. Почетната награда Анна е печелила с живописната творба "Аз и красивото бяло конче". Всички деца, изпратили близо 28 000 рисунки, са рисували по темата "Семейното селско стопанство".

Момче от Казанлък с признание от УНИЦЕФ

9-годишният Кирил Димов, който е един от участниците в клуб "Светлини сред сенките" при ОДК "Иван Рилски" в Казанлък спечели две национ...

Организаторите на конкурса са определили тема, която е дала широк диапазон за творческа детска изява в разделите живопис, графика, пластика, инсталации и фотография, коментира Ананиева.

Използването на различни материали, многообразни техники и идеи са превърнали международната изложба в празник на детското изкуство, допълни тя. Изложбата е експонирана в художествената галерия на Мемориалния комплекс "Лидице".

Конкурсът се организира традиционно от "Лидице-мемориал", министерствата на културата и на образованието и на Комитета на ЮНЕСКО в Чехия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини