Акцентът в "Часът на земята" тази година е опазването на реките

18996
Акцентът в "Часът на земята" тази година е опазването на реките
Снимка: Thinkstock

Традиционно на 28-и март гасим осветлението за един час, от 20.30 до 21.30 часа, в рамките на кампанията "Часът на земята".

Осветлението на редица емблематични сгради у нас и по света ще притъмнее в знак на съпричасност към опазването на околната среда.

Над 70 български общини ще участват в Часа на Земята

На 29 март от 20.30 ч., със символично гасене на осветлението, светът за пореден път ще отбележи Часът на Земята – международна...

В България акцентът тази година е опазването на реките, предаде БНР.

В момента съществуват около 200 малки ВЕЦ и още 300 централи имат разрешение за водовземане и са на различен етап от реализацията си. Дори само половината да бъдат изградени, това би оказало сериозен ефект върху реките.

Георги Стефанов от WWF – България коментира, че организацията е събрала над 10 000 подписа за опазването на реките.

Кремъл и Путин се включват в "Часът на Земята"

По решение на президента на Руската Федерация Владимир Путин на 29 март за един час (20.30-21.30 ч. московско време) ще бъде изключено ...

Ще бъде представен и филм, който показва добри практики от САЩ за справяне с проблема. Той сподели и очакванията си от "Часът на земята".

"Преди всичко се надяваме да се промени отношението на хората към темата за изменението на климата. Силно се надяваме, че тези хора, които милеят за опазването на българската природа, ще бъдат още по-фокусирани, ще се запознаят още повече в детайли с нашата кампания за опазване на реките, ще подпишат подписката също така и по-детайлно на нашия сайт ще могат да се запознаят с всичките основни шест теми, по които работим в тази кампания, където биоразнообразието, разбира се и наводненията, както и малките водно-електрически централи са съществена част от предложенията за решение, които ние сме отправили и работим активно те да се случат", заяви той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com