Ансамбъл "Пирин" тръгва на лятно турне

20555
Ансамбъл "Пирин" тръгва на лятно турне

Ансамбъл „Пирин” ще изнесе двучасов концерт на Първия международен фолклорен фестивал „Златен прах Челопеч” в село Челопеч, съобщиха от предцентъра на община Благоевград. Пъстрата програма на прославената благоевградска трупа започва от тази вечер с „Гурбетчийски предсватбени игри”. Ансамбъл „Пирин” ще покаже пред гостите на фестивала и красотата на пиринските, шопските и тракийските танци.

Момичетата и момчетата на Данислав Кехайов ще закрият галавечерта на XIV събор за народно творчество „Пирин пее” на 2 август от 20.30 часа на главна сцена в местността „Предел”. Отново „Гурбетчийски предсватбени игри” ще бъде гвоздеят в програмата на Ансамбъл „Пирин”.

Трите най-големи фолклорни ансамбъла у нас направиха магия в НДК

Спектакълът „Нощта на ансамблите”, който вчера напълни зала 1 на НДК в София, захрани за дълго време напред сетивата на сво...

Лятното турне на Ансамбъл „Пирин” ще продължи в Румъния, където фолклорните бисер на Пиринския край ще бъдат представени на Международен танцов фестивал в Калараш. Пред танцьори от цял свят Ансамбъл „Пирин” ще представи на румънската сцена „Шопчета”, „Копаница” и „Влаинки”, който танц много се доближава до румънските фолклорни традиции. Гостуването на благоевградския състав ще продължи от 5 до 9 август.

Разнообразие от цветни носии, богат певчески и танцов талант и красотата на пиринската фолклорна традиция Ансамбъл "Пирин" ще представи до 15 август и по българското Черноморие.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини