Баба Марта помага и на бежанците

22300
Баба Марта помага и на бежанците
Снимка: БГНЕС

Днес в Борисовата градина от 11:00 ч. се проведе благотворително надбягване в подкрепа на децата от бежанските центрове в гр. София и образователните инициативи, които Проект "Бежанци" организира за тях.

Под заглавието "Баба Марта бързала", надбягването отбеляза традиционния празник, на който българите си разменят мартеници с пожелания за здраве и щастие през годината.

Като част от цената на билета, участниците получиха костюми, с които да се пременят като традиционните герои Пижо и Пенда, а финиширалите бяха наградеи и ръчно изработена мартеница.

Проектът "Бежанци" е съвместна инициатива на организациите "Каритас София" и Си Ви Ес България от 2011 г. Към момента над 60 доброволци участват в проекта, като всеки от тях посвещава поне два часа на седмица в период от най-малко 4 месеца, за да помага с уроци по български, английски, компютри, спорт и игри, музика, готвене, изкуство, както и екскурзии за деца и възрастни, настанени в центровете за бежанци в София - Овча Купел, Военна Рампа и Враждебна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com