Банско спря строителството за зимния сезон

13872
Банско спря строителството за зимния сезон
Снимка: Actualno.com

Очакваното спиране на строителните дейности в навечерието на зимния сезон в курорта Банско се случи. От общинска администрация съобщиха, че мерките са взети заради осигуряването на обществения ред и сигурност в курортния град през зимния туристически сезон 2014-2015 г.

Кметът на общината Георги Икономов издаде нарочна заповед за временна забрана за извършване на външни строителни работи на всички строежи на територията на населеното място. Слага се край и на разкопаването на улици, тротоари и общински площи за периода от 12 декември тази година до 31 март 2015 г., предаде Стандарт нюз

Министър Ангелова: Контролните органи са в пълна мобилизация за зимния сезон в курорта Боровец

Контролните органи са в пълна мобилизация за старта на сезон Зима 2014/2015 г.,констатира в Самоков министърът на туризма Николина Анге...

До 23 декември всички незавършени строежи трябва да се обезопасят и да се почистят строителните отпадъци от районите около тях.

Боклуците пък да се извозят на регламентираните за целта сметища. За неспазване на кметската заповед общината ще налага глоби на нарушителите.

„За нас най-важно е спокойствието на хилядите туристи в Банско, осигуряването на чистота и на обществен ред в града. Няма да правим никакви компромиси с тези, които нарушават издадената заповед", заяви кметът Георги Икономов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com