"Бисерче вълшебно" запалва любовта към книгите у децата

29370
"Бисерче вълшебно" запалва любовта към книгите у децата
Снимка: Thinkstock/Guliver

На 28.09.2014 г. в Борисовата градина (при Слончето) между 10:00 и 16:00 часа отваря врати детски кът „Бисерче вълшебно". Посветен на единствената българска награда за детски книги, в която гласуват децата, в него читателите и слушателите на възраст от 0 до 16 години ще се срещнат с модерната детско-юношеска литература и ще чуят откъси от познати и непознати за тях книги. Специални четци ще пренесат децата в света на приключенията, а ученици от художествената гимназия ще насърчат всички желаещи да разкажат своите любими книги в рисунки.

В кът „Бисерче вълшебно“ малки и големи ще могат да се срещнат с някои от любимите детски писатели като дядо Пънч, Юлка, Любомир Николов, Петя Кокудева и други, за да научат от тях как се измислят приказните истории. Неиздавани досега откъси от хитови поредици ще грабнат вниманието на книжните фенове. Желаещите да се насладят на книжния ден, ще могат да се включат в играта „книжен развален телефон“, обещаваща много смях и забавления. Всички деца, решили да споделят с присъстващите своите любими книги, ще могат да го направят – отново в кът „Бисерче вълшебно“.

"Приключенията на мотовете" и “Домът на Хадес” - най-любими книги на българските деца

Българската книга "Приключенията на мотовете" на Радостина Николова и световният бестселър на Рик Риърдън "Героите на Олимп: Домът на Х...

„Чети с мен, доведи приятел!“ – чрез мотото на кампанията организаторите на кът „Бисерче вълшебно“ призовават всички родители да доведат децата си във вълшебния свят на модерната, забавна и интересна детско-юношеска литература и да ги направят част от инициативата в подкрепа на грамотността.

Кът „Бисерче вълшебно“ е част от кампанията „Чети с мен“, организирана от Министерство на културата в партньорство с Министерство на образованието, Столична община и широка коалиция от партньори, ангажирани с проблемите на четенето и грамотността. Кампанията „Чети с мен“ се провежда под патронажа на Президента на Република България – г-н Росен Плевнелиев, който е патрон и на наградата „Бисерче вълшебно“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини