Благотворителни кампании в НДК събират средства за Непал

10246
Благотворителни кампании в НДК събират средства за Непал

Благотворителни кампании в помощ на пострадалите от земетресението в Непал се организират в Националния дворец на културата (НДК). Чрез изложба, прожекции и концерт организаторите на събитията ще изразят подкрепата си.

На специална пресконференция в НДК бяха представени благотворителните акции. Кинопанорамата „Намасте, Непал“ се състои в три дни - 25, 27 май в кино „Люмиер“ и 28-ми май в НАТФИЗ. Филмите са свързани с богатствата и културата на Непал. Панорамата е организирана от екипа на Международния фестивал на планинарския филм „Банско филм фест“. Лице на кампанията е първият български алпинист, изкачил К2 - Боян Петров, а събраните средства ще бъдат изпратени на Непалската асоциация по алпинизъм.

Ученици от Силистра събраха 25 хил. долара за училища в Гана, Лаос или Гватемала

Учениците от 10 "а“ клас на езиковата гимназия "Пейо Яворов“ в Силистра успяха да съберат 25 хил. долара за 25 дни, коит...

„Заедно с нас в Непал“ е благотворителна изложба, която включва фотографии от Непал, направени седмица преди разрушителните земетресения. Приходите от нея и от даренията ще са за децата на Непал, чрез УНИЦЕФ – България и неправителствената организация, с мисия да предоставя равен достъп на децата до качествено образование, „Teach for Nepal“. Организатор на изложбата, която е от 26 май до 7 юни, е една от българските групи, решили да прекарат великденската си ваканция в „дома на снега“ - Хималаите. Групата заминава за Непал и прекарва 2 седмици по склоновете на най-високата планина на света. Връща се на 20 април, 5 дни преди опустошителното земетресение от 7,8 по Рихтер да покоси цялата държава. Целта на организаторите е, освен да съберат средства, да покажат природните богатства на Непал и да накарат хората да посетят държавата. Тяхното желание е темата да остане в публичното пространство, за да получат хората помощ.

Благотворителният концерт на музикантите от 3Cycle - Марина Великова, Стефан Христов и Марая Христова, в рамките на 20-ия Салон на изкуствата, също е част от кампаниите за помощ. 50% от приходите от първия у нас концерт, посветен на тази кауза, ще бъдат дарени на УНИЦЕФ-България в подкрепа на децата, пострадали от земетресението в Непал. Музикантите изразиха надеждата си, че хората няма да гледат на събитията само като на трагични, а с любов и състрадание, защото от това имат нужда пострадалите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини