България е трета във вечната ранглиста по математическа лингвистика

10777
България е трета във вечната ранглиста по математическа лингвистика
Снимка: СРООПН

В деня на Земята олимпийските отбори по природни науки и техните ръководители създадоха Олимпийски пресклуб. Основната роля на клуба ще бъде  да информира обществеността за дейността и постиженията на олимписките ни отбори по природни науки.

Младите български надежди са донесли на страната ни над 600 медала от най-престижните научни състезания за младежи в света. Постиженията на отбора по математическа лингвистика правят България третата поред държава в ранглистата за всички времена, заяви ръководителят на отбора по математическа лингвистика Александър Велинов.

Българи спечелиха три бронзови медала от международна олимпиада по химия

Българи спечелиха три бронзови медала от 46-ата Международна олимпиада по химия. Ръководители на отбора са доц. д-р Донка Ташева и доц....

Младата ни надежда Деница Маркова спечели наскоро своя втори сребърен медал от Европейската олимпиада по математика за момичета, като сега не ѝ е достигнало само една точка, да вземе златото. „Най-трудното в олимпиадната математика е по време на самото състезание човек да запази самообладание. Приемам математиката като хоби, макар понякога и след 10 часа решаване на задачи да няма резултати“, сподели за Actualno.com състезателката, която е ученичка в 11ти клас.

На срещата стана известна и още една добра новина. Google е изявил желание да стане спонсор на XIII международна олимпиада по лингвистика, която ще се проведе между 20 и 24 юли в Американския университет в Благоевград. Това заяви председателят на управителния съвет на Сдружението на ръководителите на олимпийските отбори по природни науки Алексей Христов.

На срещата се представиха всички отбори по природни науки – по физика, математика, биология, химия, математическа лингвистика, астрономия, информатика. Всеки от тях представи своя поглед в бъдещето чрез науката, в която съответният отбор се състезава.

Математиците от СМГ с 4 златни медала в състезанието в Южна Корея

Отборът на Софийската математическа гимназия (СМГ) спечели 8 медала от Международното състезание по математика в Южна Корея (Korea Inte...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини