Българска платформа за сладкиши с отлично представяне на Creative Business Cup

50680
Българска платформа за сладкиши с отлично представяне на Creative Business Cup

Само преди дни в Дания приключи тазгодишното издание на световния конкурс за най-добри идеи в творческата индустрия – Creative Business Cup!

Българските представители - Vanilla Kitchen, обраха овациите на журито и конкуренцията със своя иновативен продукт в сферата на кулинарията. Тяхното изобретение – уеб платформата Cake Generator, се пребори с 50 иновативни проекта за място сред полуфиналистите в състезанието.

"Българска история" обявява конкурс за есе

"Аз – строител на съвременна България" е темата, по която ще пишат всички на възраст 16-23 години, желаещи да участват в конкурса...

Уеб платформата Cake Generator цели да превърне потребителите в създатели на свой собствен продукт, с гарантирано качество и здравословни съставки. Това е идея, чиято реализация би спомогнала решаването на широко разпространения проблем, свързан с нетърпимостта към определени съставки, като глутен, лактоза, ядки и др. Затова целта е проектът да се превърне в международна платформа, която да убеди потребителите, че здравословната храна може да бъде вкусна.

Международното жури от експерти – предприемачи и инвеститори в сферата на творческите индустрии, оцени високо потенциала на бизнес идеята и даде много съвети и практически препоръки за бъдещото развитие на проекта.

„Това беше един изключително професионално проведен конкурс и се радвам, че имах възможност да бъда част от него! Срещите с толкова хора от творческата индустрия са безценен опит” – сподели Ваня Иванова (Vanilla Kitchen) след завръщането си.

А победителят в тазгодишното издание на Creative Business Cup бе идеята на представителите на Полша за интерактивна компютърна игра, която превръща химията и химичните експерименти в атрактивен свят за малките деца.

Победителят в архитектурния конкурс за Площад Централен се обявява на 12 септември

На 11 април тази година стартира международният архитектурен конкурс за пространството пред Площад Централен в Пловдив, организиран от ...

 „В България динамиката в сектора на творческите индустрии изпъква значително на фона на забавения растеж на цялата икономика. Именно поради това считаме, че насърчаването на предприемачите в сферата на творческите индустрии и повишаване капацитета на техните бизнес умения е стратегически приоритет за постигането на висок икономически растеж в страната.“ – заявяват от Министерството на икономиката и енергетиката.

За повече информация и интервюта с представителите на България на световния форум – насреща сме!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини