Деца разказват приказки на деца

17545
Деца разказват приказки на деца

Нова инициатива – да създадем и прочетем приказка на дете без родители, набира популярност. Кампанията се нарича „Безценни приказки” и е дело на платформата MoveBG.

Според двигателя на MoveBG Саша Безуханова първата цел на инициативата е всяко дете или родител да напише и качи приказка на специален сайт – Приказки.бг. Втората цел е всеки малък творец да покаже чрез приказките, които разказва и пише, как разбира светът. И третата цел – приказките да достигат до нуждаещи се от родителска грижа деца.

Детска Коледа във Варна с „Голямото Коледно приключение на…”

„Голямото Коледно приключение на...”  от Магда Борисова, постановка и музикална среда Стоян Радев Ге. К., сценография ...

Най-добрите приказки ще бъдат оценени от писатели и ще бъдат събрани в книжка – деца пишат приказки за деца, поясни Безуханова. Книжката ще бъде подарявана в деца, живеещи в социални домове.

Координаторът на инициативата Надежда Дерменджиева заяви пред Нова телевизия, че детската психика е доста конкретна – доброто побеждава злото. Надяваме се и децата от домовете да напишат приказки – те не се различават от децата с родители, добави Безуханова.

За финал – Безуханова сподели, че „Вълкът и седемте козлета” ѝ е любимата приказка, а на Дерменджиева любимата приказка е „Пепеляшка”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини