Децата в Кюстендил ще могат да правят играчки за елхата на града

26519
Децата в Кюстендил ще могат да правят играчки за елхата на града
Снимка: БГНЕС

Кюстендилски деца ще могат да изработват коледна украса в работилници под елхата в града. Това ще става в четири къщички, наречени "работилничките на Дядо Коледа", които предстои да бъдат монтирани на централния градски площад "Велбъжд". Това съобщи началникът на отдел "Култура и духовно развитие" Дима Укалска, предаде БТА.

В работилничките всяко дете ще изработи играчка за коледната украса в дома си с помощта на аниматор. Общинското управление е подсигурило и материалите за направата на коледната украса.

Коледен празник в Национален дворец на децата

Един от най-големите коледни празници за деца предвижда да реализира екипът на Националния дворец  на децата. Традиционният Наци...

Работилничките на Дядо Коледа ще приемат деца всеки ден от 12 до 23 декември, в часовете от 12:30 до 13:30 и вечерта от 17 до 18:30 часа. Там децата ще могат да напишат и писма до Дядо  Коледа.

В къщичките под елхата в Кюстендил потребителите на социалните услуги ще могат да продават сувенири и коледна украса. Парите от продажбите ще бъдат предназначени за благотворителност.

Тринадесетметровата коледна елха вече е поставена в центъра на Кюстендил. Официалното запалване на коледната украса ще се състои на 11 декември от 17:30 часа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини