Германски град дари автомобили за Ловеч и подаръци за домове за деца

6737
Германски град дари автомобили за Ловеч и подаръци за домове за деца
Снимка: lovechmedia.com

Главният кмет на побратимения ни град Ерфурт, Германия, Андреас Баузевайн връчи тази сутрин ключовете на пет автомобила, дарение за община Ловеч от Спестовна каса Средна Тюрингия. Автомобилите са четири аудита и един форд и са в отлично състояние, оборудвани са с летни и зимни гуми.

Отделно градската управа на Ерфурт дарява офис техника, 40 комплекта чаршафи и одеала за центровете за настаняване от семеен тип, както и играчки, дрехи, козметика и лакомства за децата от ЦНСТ, информира кореспондентът на Actualno.com от града.

Ловеч е домакин на научна конференция "Екзарх Йосиф – духовният водач на нацията"

В началото на месец май, на 4 май от 10:00 ч., в салона на ГЧЕ „Екзарх Йосиф I“ ще се проведе научна конференция на тема &b...

Подаръците за децата от социалните услуги са закупени със средства, събрани от служителите в градската управа в акцията им „Центов остатък“, в която всеки оставя остатъка в центове от заплатата си до закръгляване на сумата. Така са набрани 800 евро, с които е купено предоставеното днес.

При всяко посещение на делегация от Ерфурт в Ловеч от възстановяване на партньорските отношения през 1996 г. са правени дарения – от ученически пособия до автомобили, коментира кметът Минчо Казанджиев и благодари на гостите. За изключителната дарителска дейност Андреас Баузевайн миналата година бе удостоен със званието „Почетен гражданин на Ловеч“, а за дарителство и ползотворно сътрудничество в укрепването и развитието на партньорските взаимоотношения между Ловеч и Ерфурт на председателя на управителния съвет на Спестовна каса Средна Тюрингия Дитер Баухаус бе присъден почетния медал на общината. Сега кметът Казанджиев внася предложение в общинския съвет за удостояване на Баухаус със званието „Заслужил гражданин на Ловеч“.

Председателят на управителния съвет на Спестовна каса Средна Тюрингия днес лично прие от кмета Казанджиев благодарности от името на ловчалии. В делегацията от Ерфурт са още Михаел Хаун от Спестовна каса Ерфурт и Норберт Буссе от Службата за администриране на терени и сгради в Ерфурт, заслужил гражданин на Ловеч.

Партньорските връзки между двата града са още отпреди 33 години.

Люляковите музикални вечери ще радват с изключителни изпълнения

Тазгодишното издание на „Люлякови музикални вечери – Ловеч 2015“ ще се проведе от 8-ми до 11-ти май. В тези четири дн...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com