Хладилната витрина, която събира храна за нуждаещите се

8479
Хладилната витрина, която събира храна за нуждаещите се
Снимка: Facebook

Снимката по-долу стана най-споделяната публикация във Facebook във вторник (25 август). И има защо. Тя илюстрира една истински благородна инициатива, която връща вярата в доброто.

Нейната цел е да помогне на хората в затруднено положение, пише сайтът TrueStory.bg. На снимката е показан първият хладилник, от който те ще могат да си взимат храна, дарена от тези, на които тя не е нужна. Например – хора, заминаващи на почивка или в командировка; ресторанти, които са сготвили повече, отколкото са сервирали; магазини, разполагащи с продукти, чийто срок на годност изтича след ден-два… Изобщо всеки би могъл да остави храна във витрината, вместо да я изхвърля.

Възстановяват паметна плоча за годишнината на Иван Вазов в Русе‏

а 9 юли се навършват 165 години от рождението на Иван Вазов. По този повод ще бъде възстановена и официално открита паметна плоча на фа...

Хладилната витрина се намира в столичния квартал „Иван Вазов“, на ъгъла на ул. „Янко Забунов“ и ул. „Бурел“ – на т.нар. Help Corner. Тя е първата, но ще има още много такива, които ще бъдат разположени на различни места, обещават организаторите.

Снимката бе постната от Стефан Чолаков, който заедно с 15-годишния Мино Караджов е съавтор на проекта „Ако си дал“.

Ето какво написа Чолаков на стената си във Facebook под фотоса:

Пясъчният фестивал започва утре в Бургас

Утре, за осма поред година, ще бъде открит Фестивалът на пясъчните фигури в Морската градина. Началният час на шоуто е 21.30 часа. За п...

Първоначалната реакция на потребителите беше изключително положителна, което показват и хилядите споделяния на снимката. След това обаче се появиха и доста негативни коментари. Според тях някой може да слага негодна за консумация храна или пък предполагаха, че само роми щели да се възползват от нея.

Все пак е един от коментарите се посочва: "Хубава инициатива, но ми направи впечатление, че повече от половината коментари са песимистични. За да успее нещо не трябва ли и малко положителна нагласа. Дано има повече хора, които ще дадат, а пък кой ще го вземе- няма значение."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини