Исперих, Разград и Попово с общ туристически продукт

47503
Исперих, Разград и Попово с общ туристически продукт
Снимка: БГНЕС

Общ туристически продукт разработват общините Исперих, Разград и Попово. Местните администрации обединяват усилията си за изработването на регионални маршрути, насочени към археологическото наследство, културните традиции и събитийните фестивали в региона, предаде Стандарт нюз.

Интегрираният подход предвижда дестинациите да бъдат промотирани с общи маркетингови стратегии, а туристическата инфраструктура в отделните общини да бъде включена в общия туристически продукт.Проектът, чиято стойност е 480 хил. лв. се финансира от ОП "Регионално развитие". Предвижда се той да приключи през февруари 2015 година. В рамките на разработката ще бъдат предложени нови туристически пакети. Те ще бъдат представени на ваканционните изложения тази година в Санк Петербург, Берлин и София. Ще се организират и рекламни пътувания за тубоператори и журналисти.

33 441 са здравно неосигурените лица в област Разград

Общо 33 441 са здравно неосигурените лица в област Разград,което е близо 1/3 от населението на региона. Това съобщидиректорът на Регион...

Целта е да се постигне диверсификация на стопанския живот в региона, да се намали териториалната концентрация на туристическите маршрути и да се преодолеят сезонните ограничения на ваканционите маршрути.

В пътеводителя на новите дестинации ще бъдат включени Знакови туристически обекти като Свещарската гробница в Исперих, археологическия резерват "Абритус" в Разград, крепостта "Ковачевско кале" край Попово. Заедно с утвърдените брандове новите маршрути ще предлагат посещения на етнографски комплекси, вятърна мелница, фестивабите на киселото мляко и царевицата в Разград и Исперих.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини