Иванка Шалапатова: Детската къща е трудна мисия, а успехът дойде, защото бяхме заедно

52032
Иванка Шалапатова: Детската къща е трудна мисия, а успехът дойде, защото бяхме заедно

"Екипът на фондация "За нашите деца" вече 22 години променя съдбата на деца в риск. Осигуряването на по-добро бъдеще за тях ни мотивира да създадем Детска къща – едно специално място, в което новородени и малки деца в риск да намерят топлина, семеен уют и грижа и това да даде силен старт на техния живот. За щастие имаме подкрепата на нашите партньори, защото това е трудна мисия и нейният успех зависи от това да сме заедно". Това каза Иванка Шалапатова, изпълнителен директор на фондация "За нашите деца".

Тя е основният двигател на проекта "Детска къща", която след около 7 месеца трябва да бъде построена. Изграждането й е част от кампанията "Бъди герой!“, чиито създатели са "Градус" и фондация "За нашите деца", подкрепяни от Столична община и други дарители – поддръжници на каузата. Къщата ще подслони деца, лишени от родителска грижа и ще им предостави уютен временен дом в семейство, далеч от потискащата среда на социалните домове. Според статистиката, страната ни е на първо място в Европа по брой изоставени бебета. В България всяка година около 2000 деца биват изоставени в институции, където живеят в изолация и самота. Детската къща ще даде шанс на бебетата, лишени от родителски грижи да получат необходимите за всяко дете грижи, топлина и живот в семейна среда.

Кристалина Георгиева: На нашата страна всяко детенце й е скъпо

  Кристалина Георгиева: На нашата страна всяко детенце й е скъпо  "На нашата страна всяко детенце й е скъпо". С тези думи б...

Кампанията "Бъди герой!", посветена на събирането на средства за построяване на къщата е пример и за успешен модел на благотворителност, който ангажира и бизнеса и гражданите, съпричастни към каузата. Срещу всяка покупка на продукт с марката "Градус" компанията отделя сума за построяването на Детската къща, като не просто инвестира средства, но и споделя със своите потребители важността и напредъка на проекта.

"Вярваме, че всяка компания трябва да бъде отговорна както към своите потребители и служители, така и към цялото общество. С този проект не просто даряваме, но и правим нашите клиенти по-отговорни и съпричастни към проблемите на децата. За мен Детската къща е символ на това колко много можем да направим заедно бизнеса, институциите и неправителствените организации и пример за модел, който трябва да се прилага във всяка една сфера", сподели Ангел Ангелов, собственик на "Градус".

Кампанията "Бъди герой!" продължава, а прогресът по набирането на средства може да бъде проследен ежедневно на нейния сайт. Благодарение на дадената публичност на кампанията и широкия обществен интерес към каузата на фондация "За нашите деца" към инициативата се присъединяват още "Дънди прешъс металс"-Челопеч и други бизнес и частни дарители, които правят възможно стартирането на строителството. Активната подкрепа на всички партньори и съмишленици и през следващата година е ключова за по-бързото осигуряване на необходимите средства.

Кристалина: Европейската комисия не е против "Южен поток", дори напротив

"Европейската комисия не е против "Южен поток". Дори напротив". Това заяви вицепрезидентът на ЕК и европейски комисар по бюджет и човеш...

Проектът Детска къща се организира в партньорство със Столична община, която предостави право на строеж на фондация "За нашите деца" за реализиране на сградата.

"Столична община има последователна политика в грижата за хора в неравностойно положение и особено за децата, лишени от родителска грижа. Застанахме зад тази кауза без колебание и се радваме, че своята подкрепа оказаха и други ключови партньори", сподели Фандъкова.

Детска къща ще бъде построена в близост до Центъра за обществена подкрепа "Св. София" в столицата, а строежът се очаква да бъде завършен към средата на 2015 г. Набирането на средства за осигуряване на всички необходими материали за успешното й финализиране продължава и през следващата година.

Повече за кампанията "Бъди герой!" и строежа на Детска къща вижте на geroi.gradus.bg.

Еврокомисар и кмет направиха първа копка на "Детска къща" от кампанията "Бъди герой"

Еврокомисарят Кристалина Георгиева и кметът на София Йорданка Фандъкова направиха първата копка на проекта "Детска къща", с която мечта...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини