Янка Ангелова от езиковата гимназия в Благоевград е отличена като любим учител

15874
Янка Ангелова от езиковата гимназия в Благоевград е отличена като любим учител
Снимка: БГНЕС

Янка Ангелова, преподавател по математика в Езикова гимназия "Акад. Людмил Стоянов" – Благоевград бе обявена за любим учител, предаде БГНЕС.

На церемонията по награждаването присъства Ваня Кастрева, заместник-министър на образованието и науката. "Вие, учениците сте измерение на нашата образователна система, близо до детската градина е най-доброто училище на Благоевград", каза Кастрева. Тя сподели пред учениците свои мисли за учителската професия. 

Ловешки учител по английски участва в международна конференция във Виена

Преподавателят по английски език в Природо-математическата гимназия в Ловеч Елица Върбановска участва в международна тематична конферен...

"Никога не може да бъде добър учител този, който не обича децата. Второ, това е много труд, учителят няма работно време. Грижи се за своите ученици, за родителите им, за училището, в което работи и така той няма миг, в който да бъде извън този свят. В същото време учителската професия не е само самоусъвършенстване, тя е едно пътуване във времето. Защото няма край", каза Кастрева. 

Целта на кампанията "Любим учител" е да се представи по най-интересния и актуален начин Националната стратегия за развитие на педагогическите кадри. Чрез нея учителите ще бъдат привличани и мотивирани на избраното поприще в училището. Много важна е обратната връзка - нагласите и очакванията на учениците какви преподаватели искат да виждат те в класната стая. 

Прекрасната песен за България, която пяха всички на церемонията в ЕГ, честваща 30-годишен юбилей, изпълниха децата от ЦДГ -10. 

След като бе обявена победителката в анкетата, Янка Ангелова бе наградена с диплом от МОН и букет. Първи поздравиха Ангелова учениците от любимия й клас, което стана под звуците на песента "Учителко любима".

Учител от Сливен ще получи престижна френска награда

Най-високата награда на Франция в областта на културата и образованието ще получи преподавател по френски език от Сливен. Стоян Стояно...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини