Кмет дарява заплатата си на бедните

6816
Кмет дарява заплатата си на бедните
Снимка: Actualno.com

Кметът на девинското село Селча Венелин Иванов не е взел стотинка от заплатата си като управник откакто е встъпил в длъжност. Всичките му около 20 възнаграждения отишли за болни и бедни хора не само от селото му, но и от околни села, разказват местните хора, съобщи БНР.

Във Варна организират "Лятно кино на пристанището"

„Лятно кино на пристанището“ ще има във Варна. Това съобщиха организаторите на проявата, предаде "Фокус". Инициативата е н...

43-годишният Иванов встъпи в длъжност след балотаж на частични избори през есента на 2013 г., след като тогава внезапно почина кметът на селото Венелин Опов.  Иванов беше независим кандидат, подкрепен от БСП. Той има фамилен бизнес, но откакто е кмет с него се занимава съпругата му и брат му и дават хляб на 25 работници. 

Кметът има достатъчно доходи и затова решил заплатата си като селски управник от около 600 лв. да дарява само на нуждаещи се, твърдят познатите му.  До сега е помогнал със заплатата си за операция на онкоболна жена, за лечението на още четирима болни и покриването на здравните вноски на болна жена, заради които не искали да я приемат в болница. Купил и телефон на изплащане за студентка, която е от бедно семейство.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини