Купи прежда и помогни на бездомници

64380
Купи прежда и помогни на бездомници
Снимка: Thinkstock/Guliver

Благотворителната кампания "Изплети топлина” в помощ на хората без дом стартира за трета поредна година на 17.09.2014г.

Тя е кампания без бюджет – за нея не се набират парични средства, а дарителите инвестират труд, време и емоции, за да помогнат на нуждаещите се. Те изплитат топли шапки, шалове и ръкавици, от които бездомните имат нужда – особено в периода на наближаваща зима.

"Изплети топлина” отново ще стопли хората без дом

Благотворителна кампания "Изплети топлина” в помощ на хората без дом стартира за трета поредна година на 17.09.2014г. Благотвори...

За първи път хора, които не могат да плетат ще могат да подкрепят кампанията, като закупят кълбо прежда. За целта в големите градове в страната ще има специални магазини, в които ще могат да го направят, а сръчните ръце на нашите доброволци ще ги превърнат в топла прегръдка за човек в нужда.

Акценти в това издание на "Изплети топлина” ще бъдат няколко, като много силен и мотивиращ ще бъде прожекцията на филма "Вяра от нишки” създаден специално за кампанията и неговата премиера ще бъде в началото на октомври.

Друга нестандартна, но много ярка проява, ще бъде плетенето за мъже под надслов "Модерно е да можеш повече”, което ще се проведе на 27.09.2014г. в градинката на Кристал от 11.00 часа. Паралелно ще бъдат провеждани курсове по плетене и групи за плетене.

Съвместно с Мрежи от хлебни къщи организаторите планират от средата до края на ноември в градовете Пловдив, Габрово и Велико Търново да достигнем до повече хора със вечери проведени под надслов „Завръщане към корените с плетене и месене на хляб в помощ на хората без дом”.

Предизвикателството "ледена кофа" събра над 100 млн. долара

Предизвикателството "ледена кофа", което е с благотворителна цел, събра над 100 милиона долара от дарения, съобщи Франс прес. То стана ...

Тази година "Изплети топлина” ще се стреми да разшири кръга си от доброволци, за да бъдат стоплени още повече хора в тази обща кауза. В името на това да се развие "Изплети топлина” и да се направят още по сериозни крачки в подкрепа на бездомните хора беше създадена Фондация "ИМА НАЧИН”.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини