Михаил Христов стана световен шампион на дълъг скок за хора с увреждания

35874
Михаил Христов стана световен шампион на дълъг скок за хора с увреждания

Българинът Михаил Христов стана световен шампион на дълъг скок от първенството на планетата за младежи до 23 години с увреждания в Пуерто Рико, предаде БГНЕС.

22-годишният Христов постави нов рекорд в света в тази възрастова група, след като преодоля 6.22 метра (+0.3). Българинът, който се готви от близо година и половина при европейския шампион Петър Дачев, постигна този резултат от втори опит. В първия той записа 5.90 метра, последва шампионския му скок, след което три грешни опита и финалните 6.20 метра.

Със сребърния медал се окичи Даниел Йоргенсен от Дания с 6.01 метра. Другият българин – Камен Минков е шести с 4.63 метра.

Елена Исинбаева се върна на световния връх

Една легенда се завърна – най-великата състезателка в овчарския скок Елена Исинбаева спечели за трети път световната титла на отк...

Това е втори медал за Мишо от Световното първенство за хора с ампутации и на инвалидни колички, след като в неделя спечели бронзовото отличие на 100 метра с време 11.67 сек. Друг Спортен талант - Любомир Костов играе в момента на Опън турнира за аматьори по голф в Словакия. Вчера Любо се справи изключително добре с трасето и постигна +1 удара над пара. С успешното си представяне на това състезание, Костов вече има хендикап от 2.6, след като преди това имаше 3.1.

Турнирът продължава днес и утре.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини