Мъжът на 2014 година: Търпението е добродетел

58493
Мъжът на 2014 година: Търпението е добродетел

Гордостта е суета, най-тежката прокоба, а търпението е добродетел. Това заяви пред Нова телевизия "Мъжът на миналата година" в класацията на "Дарик" - учителят-физик Теодосий Теодосиев.

За наградата Теодосий Теодосиев се справи конкуренцията на алпиниста Боян Петров, изкачил три осемхилядника в един сезон и писателя Милен Русков, който спечели престижната награда за литература на Европейски съюз с романа си "Възвишение". Теодосиев е събрал убедителен вот от 68.8%. Втори остана Боян Петров с 22.4%, а трети Милен Русков с 8.8%.

Борисов разпореди да се даде сграда за школа на физика от Казанлък

Бойко Борисов препоръча на министъра на образованието Тодор Танев да посети школата по физика на Теодосий Теодосиев и да го подкрепи в ...

"Радвам се, че бях включен в класацията, което за мен е по-важното. Това показва ценностна преориентация в българското общество", каза учителят.

Историята на Теодосиев нашумя преди около година. Той влиза в медийното пространство като създател на специализирана школа по приложна математика и физика в Казанлък, чиито възпитаници носят международни отличия на страната всяка година. През последните 40 години Теодосиев е обучил най-много шампиони от световни олимпиади с общо над 100 медала.

Всичко това обаче се случва при нечовешки условия - в сграда без истинско отопление, с течащ покрив и падаща мазилка. Теодосиев споделя, че учениците му се топлят на физичен принцип - човешкото тяло отделя около 70 вата енергия, когато се съберат седемдесетина души и една средно голяма стая се затопля.

Широката популярност на Теодосиев донесе много дарения за школата му и в момента там тече ремонт, който да я превърне в нормално за учене място. С решение на правителството беше разпоредено сградата да бъде дарена за нуждите на школата.

Български ученик бе избран да развива бизнес идеята си в Силициевата долина

17-годишният Мартин Стоянов от Нови Пазар спечели проект за стартиращи предприемачи, предаде Радио „Фокус”-Шумен. В края на...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com