Над 370 доброволци стоплиха 1700 бездомни в третото издание на "Изплети топлина"

84238
Над 370 доброволци стоплиха 1700 бездомни в третото издание на "Изплети топлина"

Над 370 доброволци произведоха 2800 артикула за бездомните в кампанията "Изплети топлина", която се проведе за трета поредна година. Новината съобщиха на пресконференция организаторите Биляна Вутова и Маргарита Соколова от фондацията "Има начин". По традиция "голямото плетене" започна в средата на септември миналата година и приключи в края на декември. Финалът на кампанията ще отбележи специално събития - фотоизложбата "Пътят на топлината", която ще бъде открита на 1 февруари във "VIVACOM Арт хол" в 17,00 часа. Изложбата е посветена на лицата, пейзажите, моментите и преживяванията в "Изплети топлина". Седем фотографи ще разкажат приказка за колективния дух, добрината у хората и споделената топлина.

"Вяра от нишки" - филм, проследяващ пътя на добрината

Премиерата на документалния филм, посветен на "Изплети топлина" - "Вяра от нишки", ще се състои на 13.10.2014г. от 18:00ч в кино Cine...

"Изплети топлина" е различна кампания,която помага на хората без дом. Тя е кампания без бюджет. За нея се набират парични средства, а дарителите инвестират труд, време и емоции, за да помогнат на нуждаещите се. Те изплитат топли шапки, шалове и ръкавици, от които бездомните имат нужда особено в периода на студените дни.

"Резултатите за тази година са доказателство за добрината и съпричастността на българина, коментира Биляна Вутова. - Първата година в "Изплети топлина" се включиха 80 доброволци, които ръчно изплетоха 330 броя шапки, шалове и ръкавици, които стоплиха 228 бездомни. Втората година плетоха 160 доброволци, които произведоха 1800 артикула за близо 1000 души без дом и в неравностойно положение. Тази година доброволците в кампанията са 370, изпетените изделия - 2800 броя, а стоплените хора без дом са 1700 души".

Доброволци в кампанията за трета поредна година са били жените от Сливенския затвор, домове за възрастни хора от цялата страна, българи от чужбина, младежи. Тази година подкрепа за "Изплети топлина" е имало и от мъже. "За първа година хора от корпоративните среди се включиха в "Изплети топлина", обясни още Маргарита Соколова. - Служителите на две големи фирми в сферата на фармацията и IT услугите плетоха за кампанията. Хората от три села взеха участие чрез труд, като плетоха от най-малките до най-големите. Това са родопските села Пчеларово и Минзухар, както и видинското Кутово. Щастливи сме да споделм, че за трета поредна година наши дарители на прежди са всички български производители, както и едни от най-големите вносители в страната".

Мъже плетоха за хората без дом

На 27 септември градинката на Кристал придоби нов облик. За първи път тя стана средище на мъже, които плетат. Мъже от различни възрасти...

Фондация "Има начин" представи и първия си проект "Подкрепи бездомен". В него ще бъдат разказани историите на хората, които са на улицата - от какво имат нужда, с какво може да им бъде полезен всеки. Това е и първата крачка към крайната цел на фондация "Има начин" - създаването на рехабилитационен цетър за бездомни. До края на март от фондацията ще събират истории на хора без дом, а в началото на април ще ги споделят с всички в специално подготвена за проекта платформа на организацията. "Вярваме, че след като се запознае с индивидуалната история на човек без дом, всеки ще има желание да му помогне чрез професионална услуга, подкрепа или финанси", каза Биляна Вутова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини