Награда за млад футболист, спасил дете в Дунава

8756
Награда за млад футболист, спасил дете в Дунава

Младият видински футболист, който спаси дете дете на надуваем дюшек, отнесен от течението на Дунав, получи писмена благодарност от главен инспектор Петър Петров - началник на РУ-Видин.

Наградата за 24-годишния Ангел Цолов - футболист от ОФК "Бдин" е за смелата постъпка, куража и сърцатостта при спасяване на детето от водите на река Дунав, допълва Дарик нюз.

Кметът на Ловеч получи награда "Кмет на годината 2015"

Кметът на Ловеч Минчо Казанджиев получи наградата на Асоциацията на българските градове и региони и националния фирмен каталог &bd...

На 15 юли в 13.50 часа чрез тел.112 в дежурната част на полицията бил получен сигнал за дете на надуваем дюшек, носен от течението на р.Дунав. Инцидентът станал в района на градския плаж „Баба Вида". При пристигането на полицейските служители детето вече било на брега. Установено е, че 8-годишното момиченце плажувало с дядо си. Двамата влезли във водата, малката била върху надуваем дюшек.

При внезапен силен порив на вятъра дюшекът с детето били отнесен от течението навътре в реката. Плажуващите на брега чули виковете на детето, сигнализирали на тел.112, а двама се притекли на помощ. Ангел Цолов успял да достигне и върне дюшека с детето до брега. По време на инцидента момиченцето, въпреки уплахата, запазило самообладание и се задържало на дюшека, без да падне във водата.

Главен инспектор Петър Петров благодари на Ангел Цолов за бързата реакция, пожела му здраве и спортни успехи, като изрази надежда стореното от него добро да бъде пример за подражание на малки и големи.

 

На тържествена церемония Екатерина Пенчева получи наградата "Ловешки меч"

На тържествена церемония поетесата Екатерина Пенчева получи официално наградата си „Ловешки меч“, съобщават от пресцентъра ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини