Наградиха пожарникари заради смелост по време на снежните бури

8575
Наградиха пожарникари заради смелост по време на снежните бури
Снимка: БГНЕС

24 служители на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" бяха отличени днес от главен комисар Николай Николов в Пловдив, предаде БГНЕС.

Те заслужиха наградите със смелостта и уменията си при спасяване на хора в снежното бедствие в началото на март. Тогава Лъки и близките села бяха буквално откъснати от света заради преспи и силен вятър, но нямаше жертви именно заради усилията на спасителите. Друг повод за награждаване е дейността на пловдивските пожарникари при взривовете в Иганово, когато те влязоха в необезопасената зона, за да загасят пожара при първите взривове и да предотвратят разпространението му и последиците от това.

Тази година постави на изпитание уменията ни, казват отличените. В дирекцията все повече се ценят специфичните умения на кадрите, на това наблягат и бъдещите структурни промени. Според главен комисар Николов те предстоят още в средата на другия месец, когато ще бъдат назначени нови 72 пожарникари в осемте профилирани спасителни отряда в страната. Общо 178 души се назначават, а през септември за обучение във Варна ще заминат 250 пожарникари и спасители. Те ще преминат шестмесечно обучение в различните специалности. Пловдив, например, макар че не е морски град, се оказва центърът на водолазите, които участват в спасителни дейности.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини