Нови животни пристигат в Столичния зоопарк

39061
Нови животни пристигат в Столичния зоопарк
Снимка: БГНЕС

В зоологическата градина в София ще има нови попълнения. "Преди две седмици бяхме на конференция на Европейската асоциация на зоопарковете и акваристиката (ЕАЗА), където разговаряхме с представители на различни зоопаркове, за да получим животни от тях" каза д-р Манов Нейков, временно изпълняващ длъжността директор в Столичния зоопарк, пред "Фокус". 

„Едни от най-интересните животни, които сме уговорили да получим са пингвини, но първо трябва да построим пингвинарник, защото това съоръжение има специфични изисквания – басейни и вътрешни помещения, където да се прибират животните”, разясни д-р Нейков.

Семейство кенгуру е било отровено в хасковския зоопарк

Семейство кенгуру е било отровено с пестициди в  хасковския зоопарк. Тримесечното им бебе, което било в торбата на майката, също е...

Той обясни, че са определили мястото на новия пингвинарник в зоопарка. „В зоопарковете има практика да не се дават животни, без преди това специалист, който да е отишъл на място или да е разгледал снимки да е одобрил проекта. Не може всеки, който иска да има животни, да ги взима и да ги поставя там, където не им е мястото”, подчерта той.

Припомняме, че преди седмици няколко животни от Столичния зоопарк починаха по неизяснени причини. Веряотно неподходяща храна е била причината, но така и не бе установено окончателно.

На снимката: Лемурите в зоопарка в София

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com