Обновяват Перперикон с европейски пари

7979
Обновяват Перперикон с европейски пари
Снимка: БГНЕС

Проектът на община Кърджали "Перперикон – минало за бъдеще" днес вече е скрепен и с договор за финансиране, предаде БГНЕС.

 

С реализирането на проекта "Перперикон–минало за бъдеще" ще продължат дейностите по опазването и социализирането на археологическия комплекс. Предвижда се реставрация, консервация и експониране на част от античния и средновековен град Перперикон, която се намира в югозападната част на Акропола. Проектът е насочен към възстановяване, съхранение и популяризиране на археологическия комплекс Перперикон като уникална част от българското и европейското културно наследство.

Изследовател: България е прародителка на западната цивилизация

"Смятам, че България е прародителка на западната цивилизация. Има много признаци, които са обосновани астрономически. От анализа на ска...

В Министерството на културата кметът на Кърджали Хасан Азис подписа договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ на стойност 748 203 евро, съобщиха от пресслужбата на общинската администрация. Средствата са от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство по Мярка 1 "Реставриране, обновяване и опазване на културното наследство" на Програма БГ08 "Културно наследство и съвременни изкуства". Планираните дейности трябва да се извършат в рамките на 13 месеца.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини