Обсерватория кръщава астероид на национален герой

29078
Обсерватория кръщава астероид на национален герой

Обсерватория "Звездно Общество А79" обявяват провеждането на кампания за кръщаване на български астероид на името на наш национален герой или историческа личност. Анкетата ще се проведе в периода между 28 февруари до 6 март 2015г. като гласуването ще се проведе на сайта на обсерваторията.

Към вече подбраните именна ще бъдат избрани и такива, които наберат достатъчна подкрепа в предварителна анкета в социалните мрежи. В нея не могат да бъдат включени имена на родни политици и военни, чиято основна обществена дейност е през последните 100 години.

НАСА подготвя кацането на астронавти върху астероид

Космическото ведомство на САЩ подготвя кацането на американски астронавти върху астeроид, но още не е решено по какъв сценарий ще проте...

Кръщаването на всички космически обекти, в частност за астероидите, е единствено в правата на Международния Астрономически Съюз по предложение на неговите откриватели.

През април 2010 г. учените от А79 официално кръстиха открит от тях астероид на Апостола на свободата. По-късно, през 2011 г., беше проведена подобна на сегашната анкета и беше наименуван друг български астероид на Христо Ботев, припомнят от обсерваторията.

Своя глас може да дадете на следния адрес.

 

Астероиди са се блъснали в Земята преди 458 млн. години

Двойка астероиди се е блъснала в Земята преди 458 милиона години и от удара са се образували кратери, които още са видими в днешна Швец...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com