Пластмасови капачки - най-големият подарък за образованието на един третокласник

31474
Пластмасови капачки - най-големият подарък за образованието на един третокласник

Правописен и синонимен речник, тетрадки и химикали, флумастери, помагала по български и английски език, релефни карти на България, както и енциклопедия - всичко това получи младият бургазлия Димитър Плочев. Детето е третокласник в бургаското училище „Георги Бенковски”.

Дарението за Димитър е осигурено от неправителствената организация „Общество за Единство”. Третокласникът получи учебните помагала пред погледа на съучениците и учителката Милка Гошева. Подареното е закупено с пари получени от връщането на пластмасови капачки за рециклиране.

"От месеци насам събирахме капачките на различни места в Бургас. Събрахме над 200 килограма и преди няколко дни ги върнахме, с парите зарадвахме Митко”, каза председателят на „Общество за Единство” Ивайло Димитров.

Акция "пластмасова капачка" започва в Дупница

Акция "пластмасова капачка" започва в Дупница, съобщиха от пресцентъра на Общината. Идеята е със средствата от събраните и предадени з...

По думите му от организацията са решили да направят дарение само на едно дете, за да може то наистина да получи необходимите неща, а не да подарят по едно помагало на повече деца.

„Избрахме да дарим на дете от училище „Георги Бенковски”, защото те ни помагаха в кампанията, която условно озаглавихме „Умната капачка” през всички месеци. Иначе самият Димитър избрахме случайно”, каза още Ивайло Димитров.

По думите му „Общество за Единство” няма да прекрати кампанията за събиране на капачки и за подпомагане на деца, а напротив ще се старае да я разшири.

Представители на сдружението продължават да събират капачки на различни места в града - къде може да видите тук.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини