Провеждат открити уроци по патриотизъм в Пловдив

35982
Провеждат открити уроци по патриотизъм в Пловдив

Комитет „Родолюбие” провежда открити уроци по патриотизъм в Пловдив. Това каза Петко Георгиев, секретар на комитета, предаде Фокус.

По думите му, провеждането на подобни мероприятия е традиция откакто съществува „Родолюбие”. С течение на годините комитетът е създал добри контакти с повечето пловдивски училища. Обикновено уроците по родолюбие са посветени на Априлската епопея и на Освободителната война, каза още Георгиев и добави, че изнасянето им се осъществява абсолютно доброволно от страна на членовете на комитета.

Укрепват рухналата стена на тепето в Пловдив

Въпреки спора между община Пловдив и Пловдивския университет чия грижа е рухналата подпорна стена на Джамбаз тепе от днес алпинисти о...

На въпрос как протича един урок сред ученици, секретарят на „Родолюбие” отговори, че лекторите са облечени в съответните униформи или облекла, ако става въпрос за Априлското въстание, и носят съответното снаряжение според конкретната тема. На учениците се поднасят интересни, любопитни и малко известни исторически факти, показва се историческо оръжие, което е участвало в събитията – пушки от Освободителната война, турски и руски образци, саби, ятагани и ножове.

В уроците по родолюбие се разказва и за униформите на опълчението и на съответните родови войски, каза още Георгиев. По думите му, децата имат възможността да докоснат оръжията, да се снимат с тях и да задават въпроси. Учениците са доволни, а ние го правим за децата и за българщината, категоричен е секретарят на комитет „Родолюбие”.

Обикновено уроците по патриотизъм са по време на втория срок, защото тогава програмата е по-наситена по отношение на исторически дати. Всяка година в плана за дейността на комитета се предвиждат подобни уроци по родолюбие, които са обикновено по 6 или 7, но винаги нарастват с течение на времето, каза още Георгиев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com