Първо място за България на Балканиадата по информатика

49925
Първо място за България на Балканиадата по информатика
Снимка: Getty Images/Guliver

Първо място за българския отбор на 22-ра  Балканиада по информатика, провеждаща се в Анкара от 10 до 17 август. Състезателите ни се пребориха за един златен и два сребърни медала.

Христо Венев от София взе абсолютното първо място в класирането, водейки с 65 точки втория в листата. Енчо Мишинев от Ямбол и Кристиан Цъклев от София взеха сребърни отличия. Четвъртият ни участник от отбора е Андрей Лалев от Велико Търново. Ръководители на отбора са Емил Келеведжиев и Младен Манев.

Българчета донесоха медали от олимпиада в Тайван

Българските ученици спечелиха два златни медала и един сребърен на Международната олимпиада по информатика в Тайван. България се клас...

На общото събрание по време на Балканиадата бе приета кандидатурата на България за домакинство през 2015 г. Това ще бъде четвъртото домакинство за България, след състезания във Варна, Пловдив и Шумен.

Българският отбор ще се завърне на летище София, Tерминал 2, в събота (16 август), 20:55 часа с полет от Истанбул.

Балканиадата по информатика:

По време на състезанието се решават задачи от алгоритмичен характер, подобно на задачите от Международната олимпиада по информатика, и изискват от състезателите създаване на компютърни програми, реализиращи правилни и ефективни алгоритми в рамките на 5 часа.

Информатика и военно дело - професиите с най-високо заплащане

Искате да си подсигурите високи доходи и по-безоблачно бъдеще – тогава учете медицина, информатика или военно дело. Защото това с...

Състезанието се провежда всяка година в различна балканска страна и всички задачи за състезанието се подготвят от научен комитет на страната домакин. Участници са националите отбори на балканските страни, като се допуска и участие на други поканени отбори. Националният отбор на всяка страна се съставя от участници, показали най-добри резултати на националните състезания за страната. Традиционно участват около 10 страни, всяка с отбор, съставен от 4 състезатели и двама ръководители.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини