Разлог посрещна десетки в народни носии, пъстро хоро се изви на мегдана

22560
Разлог посрещна десетки в народни носии, пъстро хоро се изви на мегдана

Десетки дефилираха в народни носии в Разлог в рамките на фестивала "1000 носии на едно място". На централния площад на втория ден на Великден се изви най-пъстрото хоро, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона.

ВИЖ ТУК ГАЛЕРИЯ СЪС СНИМКИ ОТ ФЕСТИВАЛА В РАЗЛОГ!

Балони се издигнаха над Разложката котловина

Днес небето над Разложката котловина беше украсено от топловъздушни балони. При изключително благоприятни метрологични условия бяха изв...

Това е второ издание на фестивала, но макар и за толкова време той успя да се превърне в празник на българския дух, в празник, даващ повод за гордост, че сме българи. Едва ли има друго по-подходящо място за провеждане на фестивала "1000 носии на едно място" освен Разлог - люлка и пазител на традициите. Градът е известен с прословутите си кукери, Балон-фиестата в съседното село Баня, "Бабиното хоро", празника на домашните ястия и деликатеси и др.

Този фестивал пренася участниците и публиката в един различен свят. Свят, където всички хванати за ръце са обединени от доброто и от красотата, вплетена в шевиците и багрите на българската носия.

Кукери превземат Разлог за шеста поредна година

Кукери превземат Разлог на 17 януари. Един от най-колоритните и значими карнавали в Европа ще се проведе за шести път в Разлог. Междун...

Днес, втория ден на Великден, в Разлог всеки бе добре дошъл, да покаже носията си, предавана от баба на внучка, от баща ни син, да участва и да се хване на най-пъстрото и дълго българско хоро. А то тръгна от портите, пазени от двата лъва, продължи към фонтаните, за да прави кръг след кръг на площада, а на самата сцена се виеше друго хоро. Организатор на проявата е "Дестинация Разлог".

ВИЖ ТУК ГАЛЕРИЯ СЪС СНИМКИ ОТ ФЕСТИВАЛА В РАЗЛОГ!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини