С 12 хил. лв., събрани от дядо Добри, се изгражда храм на гара Елин Пелин

18132
С 12 хил. лв., събрани от дядо Добри, се изгражда храм на гара Елин Пелин

Дядо Добри Добрев или светецът от Байлово, както го наричат хората, миналата година навърши 100 години. Въпреки това той все още пътува до София, където в катедралния храм "Александър Невски" събира милостиня, която дарява за православните храмове.

С дарения, събрани от дядо Добри, в момента се прави храм – паметник на гара Елин Пелин. За построяването му е събрал 12 хиляди лева, съобщава БНР.

Добротата на дядо Добри докосна света

Все повече чужди издания пишат за дядо Добри и неговите добрини, които докосват сърцата на много хора по света. Попаднахме на една хуба...

"Дядо Добри е особен човек, знаете, че дарява. Той е загадка за всички и така ще се запомни", казва кметът на Байлово Бойко Неделчев.

"Дядо Добри има правото от Бога да живее 100 години. Като младеж по време на бомбардировките беше прислужник в министерство. Имал е 4 деца, живял е със съпругата и майка си - вдовица от Балканската война. Изоставил ги е и се е отдал на Бога", разказва Никола Кайджиев.

Учителката Марина Боева допълва, че уважават столетника заради добрата душа, благотворителността, която прави и неговото трудолюбие. Мъдростта, която тя е запомнила от него е: "Да вярваме в Бога, в доброто, в добрите хора и да правим добрини, защото човек се запомня с добрите дела".

Чужди издания също пишат за дядо Добри и неговите добрини, които докосват сърцата на много хора.

Дядо Добри от пластелин

Улица Цар Симеон в София отдавна е атрактивна не само в етно-частта си - “от другата страна” на Мария Луиза има поне 10 инт...

През всички тези години, в които е живял, материалното е много далеч от душата на този човек. През 2000-та година решил да дари всичките си вещи на църквата, разказа преди време сайтът Kindnessblog.com.

 

 

 

Дядо Добри навършва 100 години днес

100 години на доброта, безкористност и човечност -на толкова става днес човекът, наричан още Светецът от Байлово. Дядо Добри е считан...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини