С тениска на бала - да помогнем за висшето образование на абитуриенти-сираци

77760

„Мото-Пфое“ стартира изключително атрактивната благотворителна кампания #steniskanabala („С тениска на бала“), чиято цел е да събере средства (компанията гарантира минимум 20 000 лв.), с които да се подпомогне следването във Висше учебно заведение на петима зрелостници без родители, както и да подпомогне квалификацията на 20 деца без родители.

#steniskanabala е благотворителна инициатива на „Мото-Пфое“, насочена към български абитуриенти-сираци, за да продължат образованието си във висше учебно заведение или център за професионално обучение. Заедно със СО на БЧК, представено в лицето на Петранка Недялкова - директор на секретариата на Столичната организация на БЧК, даренията от кампанията ще осигурят развитие в избраното поприще. Петима абитуриенти ще бъдат подсигурени да продължат обучението си във ВУЗ, а 20 сираци ще получат квалификация, за да могат да се реализират в живота. Децата без родители ще бъдат избрани от СО на БЧК.

Абитуриентите - кротки и примерни

През изминалото денонощие не са регистрирани инциденти, свързани с провеждането на абитуриентските балове, съобщи агенция "Фокус". Дне...

На специално създаден сайт www.steniskanabala.bg всеки настоящ, бивш или бъдещ абитуриент може да дари средства, онлайн, по банков път или в специалните урни на БЧК, които ще има във всички дибърства на „Мото-Пфое“, за образованието на абитуриентите без родители. Срещу дарението си „Мото-Пфое“ ще предостави символа на кампанията – тениска, с която да отиде на бала, изпращането или годишнина от завършването си. Всеки сам избира размера на дарението си, но тениската ще бъде предоставена при дарения над 20 лв. Сайтът работи лесно и предоставя възможност за избор – дамска или мъжка тениска, в различни размери.

Инициативата е продължение на благотворителното начинанието „Пет минути за теб – цял живот за тях“ на абитуриенти от Пирот. Подкрепа на идеята дадоха Христо Мутафчиев, председател на съюза на артистите в България, както и известните поп изпълнителки Поли Генова, Рут Колева и Невена Цонева. Управляващият директор на „Мото-Пфое“, г-н Димо Николов, обяви, че по събирателната дарителска сметка на кампанията вече са набрани 12 000 лв. още преди да е обявено началото й.

Тази година „Мото-Пфое“ също е един вид абитуриент. За 18-та година компанията, вносител на марките Ford, Volvo, Jaguar и Land Rover, стартира благотворителна дейност в полза на зрелостници без родители. За да постигне по-широк обхват и по-значим за обществото краен резултат и като знак за собственото си израстване, „Мото-Пфое“ реши през настоящата година да промени формата на каузата.

НАП тръгва на проверки покрай баловете

НАП стартира масирани проверки по заведенията за баловете. Данъчните инспектори са на лов за неизрядни платци в цялата страна, а освен ...

От 1997 г. досега ежегодното благотворително модно ревю на „Мото-Пфое“ подпомагаше абитуриенти-сираци от контингента на Столичната организация на Българския червен кръст (СО на БЧК). Това традиционно събитие обедини множество съмишленици, даряващи средства за тоалетите, аксесоарите и кувертите на зрелостници без родители. От тази година „Мото-Пфое“ надгражда своята инициатива, като помага на абитуриентите без родители от цялата страна да продължат образованието си след 12-ти клас.

През 2013 г. група абитуриенти от Пирот създадоха „Пет минути за теб – цял живот за тях“ – благотворителна кампания, събираща средства за деца в нужда. Един цял випуск отиде на бала с тениска, вместо с рокля или костюм и дари спестените пари на деца в неравностойно положение. Учениците от Пирот сабират 10 000 евро, които те дават на три момчета с много тежки заболявания. Година по-късно, „Мото-Пфое“ поема щафетата и продължава инициативата в България. Абитуриентите от Пирот, вдъхновители на кампанията на „Мото-Пфое“ в България, с радост научиха за широкия отзвук, който е получила инициативата им у нас миналата година и част от тях се отзоваха на поканата да присъстват и пожелаят „На добър час“ на родната кауза. Група бъдещи абитуриенти от Националната търговска-банкова гимназия и 73-то училище също застанаха зад #steniskanabala и обещаха да разпространят идеята сред съучениците си.

В Ингушетия ще показват пияните абитуриенти по телевизията

Властите на кавказката република Ингушетия ще покажат по телевизията випускниците, които по време на абитуриентските тържества бъдат хв...

Както и досега, благотворителната кауза се подкрепя от много съмишленици. Партньор на „Мото-Пфое“ в инициативата продължава да е СО на БЧК, която ще събира заявките на абитуриентите-сираци за кандидатстване по настоящата програма и ще координира работата с тях. Идеята на #steniskanabala ще се популяризира и в социалните мрежи чрез видео, заснето с известни родни личности, които на драго сърце застанаха зад каузата. Освен Мая Новоселска, Поли Генова, Рут Колева, Митко Павлов, DJ Marten и Рафи Богосян, участвали благотворително в клипа, идеята прегърнаха още Христо Мутафчиев, Невена Цонева и Данчо Караджов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини