Сребърен медал за хор "Славянка" от "Евро фолк"

11236
Сребърен медал за хор "Славянка" от "Евро фолк"

Самодейците от женския народен хор „Славянка“ към Народно  читалище „Хр.Ботев-1930 г.“ -  село Славяни, с ръководител Милко Михов се завърнаха със сребърен медал от престижния Балкански шампионат по фолклор „Евро фолк - Жива вода 2015“ - Хисаря. Това е четвъртото издание на форума, който е част от музикалните празници „Евро фолк“, съобщават от пресцентъра на общината за кореспондента ни от града.

Музикалните празници “Евро фолк” се състоят от четиридесет и пет музикални фестивала и се провеждат под егидата на Европейската асоциация на фолклорните фестивали - ЕАFF в различни европейски градове. Основното събитие на музикални празници “Евро фолк” е Фестивал №1 в Европа на традиционните народни изкуства - Старопланинският събор “Балкан фолк” в България. В него ежегодно участват от 7000 до 15 000 музиканти, певци и танцьори.

Роженският събор се възражда

Три дни, три сцени и над 5 декара национален трибагреник, озвучен от 400 каба-гайди. Така след 9-годишно прекъсване се възражда Рожен...

Характерна особеност на музикалните празници “Евро фолк” е, че всички изпълнения се записват с професионална аудио и телевизионна техника и най-добрите от тях се излъчват многократно по повече от 50 кабелни и сателитни телевизии, както и по световната интернет телевизия "EuroFolkTV" на адрес tv.eurofolk.com .

Журито на Балканския шампионат по фолклор "Евро фолк – Жива вода 2015” използва оценителната система на Европейската асоциация на фолклорните фестивали - EAFF и Световната асоциация на фолклорните фестивали - WAFF.

Оценките на колективите, явили се в конкурсната програма на Балканския шампионат по фолклор, са валидни за класиране в Световната ранглиста (World rankinglist of folklore).

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини