Старата баня ще е кандидатурата на Ловеч за "Чудесата на България"

14319
Старата баня ще е кандидатурата на Ловеч за "Чудесата на България"

Община Ловеч предложи реставрираната по проект, финансиран от ОПРР, стара градска баня "Дели Хамам" за включване в националното електронно гласуване в рамките на Националната кампания "Чудесата на България" за 2015 година. Изпратени са снимков материал и кратка историческа справка за банята, уточни Даниела Коларова пред кореспондента ни от града.

Националният електронен вот в рамките на кампанията "Чудесата на България" ще започне в края на юни и ще протече в три категории – археологически открития, културно-исторически атракции и съкровища.

Доброволци от чужбина ще учат деца в Ловеч на чужди езици

В началото на март  в Ловеч пристигнаха четирима доброволци от Европейската доброволческа служба по проект „Active and healt...

Предложението на Община Ловеч е в категория 2, а именно – обектът да е реставриран, консервиран и социализиран по европейски и оперативни програми, да предизвиква широк обществен интерес и да има потенциал за включване в маршрути и за развитие на културния туризъм в България.

Мисията „Чудесата на България” започва през 2010 година, непосредствено след като екипът на големия български учен проф. Казимир Попконстантинов открива мощите на Св. Йоан Кръстител на остров Свети Иван край Созопол. Световната научна общност оцени находката като едно от най-големите археологически открия в областта на религиозната история. Автори на поредицата "Чудесата на България" са най-големите имена в българската история и археология, тя включва 18 книги с общ тираж над 150 000 броя.

Повече информация за кампанията може да прочетете тук.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини