Стилиян победи рака

17425
Стилиян победи рака

Капитанът на националния отбор на България Стилиян Петров печели битката с рака, разкри шотландският вестник "Дейли Рекърд".

33-годишният бивш халф на Селтик и сегашен на Астън Вила вече е в ремисия от левкемията, съобщава изданието.

Изписаха Стенли от болницата

Капитанът на българския национал отбор и Астън Вила Стилиян Петров, който води тежка битка с левкемията, беше изписан от болницата. До...

Новината за големия пробив в лечението бе разкрита от Алистър Кембъл, който е президент на благотворително дружество, събиращо средства за борба с болестта.

Футболният свят бе шокиран през март от новината за болестта на Стенли. Оттогава българинът преминава химиотерапия като лечение.

Преди 2 седмици той отбеляза 33-ия си рожден ден с посещение на съотборниците си от Вила в първия ден от предсезонната подготовка.

"Ремисията му е фантастична първа стъпка към, надяваме се, пълното му възстановяване", сподели професор Крис Брънс, директор на отдела по изследвания във въпросното благотворително дружество.

Честити 33, капитане

Капитанът на националния ни отбор по футбол Стилиян Петров днес празнува рожден ден. Стенли навършва Христовата възраст - 33 години в...

"Стилиян е наясно, че това е задължителна стъпка по пътя, но все още има опасност болестта да не си е отишла напълно. Въпреки, че повечето пациенти постигат ремисия, някои от тях биват покосени отново от болестта. Стилиян е наясно с това - разбираме го от начина, по който говори за състоянието си. Той ще бъде наблюдаван много отблизо за евентуално завръщане на болестта и ако това се случи, ще има нови възможности за лечение", добави той.

Самият Алистър Кембъл пък заяви: "Стан е страхотен човек. Той вече е в ремисия. Хората, които минават по този път, искат да помогнат на други със същата съдба. Той е точно такъв".

Стенли, който остава капитан на Вила, независимо от липсата си на терена, заяви преди две седмици, че най-трудното вече е минало.

"Силен характер съм още от старта на кариерата ми. Няма да спра да се боря. Винаги съм бил боец и ще продължа да се боря. Винаги съм вярвал, че трябва да си търпелив и да вярваш в нещата, а аз вярвам, че ще подобря състоянието си. Знам, че ми предстоят още няколко месеца химиотерапия и трябва да премина през тях, но мисля, че най-трудното вече мина и отсега нататък трябва просто да чакам положителен резултат", каза тогава Петров.

Стенли: Ще успея, най-трудното мина

Капитанът на българския национален отбор и Астън Вила Стилиян Петров не скри радостта си от вниманието, което получи вчера от фенове и ...

Редактор: М. Дачева

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини