Три екипа представят България на най-голямото европейско състезание за борба с климатичните промени

9806
Три екипа представят България на най-голямото европейско състезание за борба с климатичните промени
Снимка: NASA

Три предприемачески екипа ще представят България на най-голямото състезание в сферата на чистите технологии в Европа.

Европейският финал на ClimateLaunchpad ще се проведе в Амстердам. Основният фокус на най-голямото предприемаческо състезание на Стария континент е поставен върху идеи, свързани с борбата с климатичните промени. В него ще се включат 82 предпремачески екипа в сферата на чистите технологии от 28 държави, които ще се състезават на 4 септември в Амстердам.

Експериментална гора предсказва измененията на климата

Експериментална гора, създадена от американски учени, представлява най-чувствителната екосистема. На ограден участък от торфено блато р...

Новото поколение предприемачи на Европа се стремят да създават иновативни решения на сериозни проблеми с климата. България ще бъде представена от екипите: Make Insulation - иновативна топлоизолационна система ECOPUR за производство и монтаж на композитни панели от пенополиуретан (PUR), Tickey - интегрирана модулна платформа за плащане на електронни билети и MCUBE - иновативно устройство за мониторинг и контрол на електрически уреди в дома от разстояние.

В тазгодишното издание на ClimateLaunchpad участваха над 700 екипа със своите бизнес идеи. Всяка от участващите държави избра посредством професионално жури най-обещаващите бизнес идеи и включи екипите им в интензивна програма, за да ги подготви да представят идеята си на национален финал. Всеки от екипите е преминал двудневно обучение, интензивни коучинг сесии и състезание с останалите екипи от своята страна.

Тази година за първи път България е част от най-голямото Европейско състезание за предприемачи с бизнес идеи, свързани със справянето с климатичните промени. Повече за състезанието и какво предстои пред българските участници четете в Expert.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини