Туристи влизат с електронни билети в Царевец

13475
Туристи влизат с електронни билети в Царевец

Нова пропускателна система ще заработи за предстоящия туристически сезон на Царевец. От регионалния исторически музей и от общината обмислят да въведат електронни билети, с които ще следят стриктно колко души са влезли в Двореца на Асеневци, предаде Стандарт нюз.

С приходи от входните такси за Царевец и другите музеи общината започва ремонт на Балдуиновата кула в крепостта, както и на няколко подхода около крепостните стени. За подмяна на зъберите и бойниците по Балдуиновата кула ще бъдат вложени около 15 хиляди лева. Предстои да бъдат ремонтирани и подходите между портите на крепостта, които вече са с разместени камъни и по тях се върви трудно.

Реконструират Балдуиновата кула в Царевец за 100 хил. лева

Община Велико Търново ще налее около 100 хил. лв. за реконструкция на крепостта Царевец. В програмата за тази година е включено възстан...

Общината ще задели още 100 хиляди лева от бюджета си, за да се ремонтират алеите в крепостта на Асеневци. С част от парите ще се финансира и ремонтът на покрива на музей "Възраждане и учредително събрание". Там последните ремонти са били правени преди 7 години и сега вече е належащо да се подменят част от керемидите, а след това да се обнови и фасадата.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини