Туристи заляха Широка лъка преди кукерския фестивал

27062
Туристи заляха Широка лъка преди кукерския фестивал
Снимка: БГНЕС

Пълни са къщите за гости и хотелите в Широка лъка за кукерския фестивал Песпонеделник. Това каза кметът на населеното място Васил Седянков пред "Фокус". 

Кукерският празник в селото се прави от незапомнени времена и винаги се отбелязва в първата неделя от месец март. По думите на кмета заради четирите почивни дни в селото са се постарали да направят богата програма, за да има какво да видят туристите през всички тези дни. Първата проява беше вчера. Ансамбъл „Манол Радичев” изнесе концерт в читалището в селото. Днес пък от 18.30 часа концерт ще изнесат възпитаниците на Национално училище за фолклорни изкуства „Широка лъка” в залата на музикалното училище.

Ямбол посреща "Кукерландия" от 5 до 8 март

След броени дни Ямбол отново ще бъде карнавалният център на България. Маскарадни групи от всички краища на страната, ще дефилират в Гра...

На 1 март е кукерският фестивал Песпонеделник, който ще започне в 11.00 ч. на площада, като за тази цел за час и половина ще бъде спряно движението, с разрешението на Пътната агенция, а от 12.30 часа програмата ще продължи с народно веселие, с концерт на Виевската фолклорна група.

На 2 март от 18.30 часа ученици ще изнесат рецитал по повод 3 март – Националния празник на България, ще има и концертна програма от самодейците на читалището, а на 3 март ще се поднесат цветя пред паметниците на загиналите във войните, на Петко войвода и на екзарх Стефан.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини