Творба на български художник става пощенска марка в САЩ

12541
Творба на български художник става пощенска марка в САЩ

Днес Пощенската служба на САЩ пуска марка с портрет на Мая Анджелоу, нарисуван от живеещия в Атланта български художник Росен Райков, известен под псевдонима Рос Росин, съобщават от институцията, цитирани от "Фокус". 

Нарисуваният с маслени бои върху платно хиперреалистичен портрет с размери 122х122 сантиметра е част от колекцията на Националната портретна галерия във федералната столица Вашингтон.

Футболни звезди провеждат благотворителен мач в Бургас

Благотворително футболно шоу ще се проведе в Бургас, съобщиха от пресцентъра на Общината. То ще се проведе от 13,30 часа на стадион &bd...

“Като рентген”, обяснява Росин, “четката ми се опитва да премине отвъд външността, достигайки божествената частица, душата, която обединява всички ни”. Той добавя, че винаги е искал да нарисува Мая Анджелоу, тъй като тя е била глас, вдъхновил милиони - не само като индивид, но и като легендарна поетеса и икона на борбата за граждански права, която е преминала границата на поколенията. “Бях привлечен от предизвикателството да нарисувам всеопрощаващата й усмивка и аурата й на безусловна любов и разбиране, които усещаш при разговор с нея”.

Мая Анджелоу, която почина на 28 май 2014 година на 86-годишна възраст, е родена под името Маргарит Джонсън в Сейнт Луис, Мисури. Писателка, поетеса, актриса и защитник на човешките права, тя е един от най-динамичните гласове на американската литература на 20 век. Автобиографичната книга “Знам защо птицата в клетка пее” й спечелва признание с живописното описание на афроамериканския живот в южните щати. Автор е на 36 книги. Комплетът пощенски марки с портрета на Анджелоу включва цитатът от книгата й “Писма до дъщеря ми”, който гласи “Опитай се да бъдеш дъга в нечий облак”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини