Ученичка от Пловдив грабна бронзов медал на Световното по математика

8191
Ученичка от Пловдив грабна бронзов медал на Световното по математика

Ученичка от пловдивското училище „Елин Пелин” завоюва бронзов медал от международното състезание „Математика без граници”, чийто финал тази година бе в Несебър. Мартина Маркова само преди дни се окичи с третото място и бе отличена сред 856 конкуренти от Азербайджан, Беларус, България, Казахстан, Китай, Мексико, Русия, Румъния, Турция и Узбекистан. Момичето вече е прието в ОМГ „Акад. Кирил Попов”.

На финалите пловдивското училище „Елин Пелин”, което си спечели прозвището „Малката математическа”, изпрати общо петима ученици в различни възрастови групи-4, 5 и 6 клас.

Сестрите Стоеви осигуриха осми медал за България

Сестрите Габриела и Стефани Стоеви осигуриха осмо отличие за България на европейските игри в Баку, след като се класираха за полуфинали...

Финалите на Световното състезание по математика бяха предшествани от трите предварителни кръга. От тях училището имаше общо 13 медалисти, които донесоха - 4 златни, 8 сребърни и 9 бронзови медала. Математическите шампиони си получиха и допълнителни грамоти и поздравление от своите по време на училищното тържество, наречено "Вечер на математика".

Татяна Минкова, която е една от преподавателките по математика заяви, че постигнатите резултати на международно ниво са най-добрият резултат за свършената работа през отминалата учебна година и показател за нивото на преподаване на математика в "Елин Пелин".

„Много добри са и оценките ни след националното външно оценяване, защото нашите четвъртокласници са на 6-то място в Пловдив и региона, а седмокласниците на 24 от общо 143 училища.След проведеното НВО учениците от 4 клас са на 6 място в област Пловдив, а седмокласниците на 24 място в областта от 143 училища.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини