Ученик от Първа езикова във Варна с рекоден IQ резултат

22458
Ученик от Първа езикова във Варна с рекоден IQ резултат

Рекорден резултат на тест на МЕНСА е показал 18-годишният Йордан Ангелов, ученик от Първа езикова гимназия Варна. На последната сесия на международната организация той е получил 156 от 156 възможни за неговата възраст точки, или 100%. Този резултат на IQ-тест е най-високият за 18-годишните, с който поставя Йордан в онези малко над 1% от населението на планетата, отличаващи се с най-висок коефициент на интелигентност.

На последната сесия, проведена в Морската столица в края на юли, Йордан е бил най-младият сред явилите се общо 15 варненци на възраст от 18 до 38 години. 8 от тях са издържали теста с над 98 % и са се наредили в редиците на най-интелигентните хора на планетата, информира сайтът infovarna.com.

България е на 14 място по коефициент на интелигентност

България е на 14-то място с 93% в класацията за коефициент на интелигентност. Тя е съставена от британския психолог Ричард Лин и финлан...

Йордан Ангелов ще бъде 12-ти клас от септември. Догодина, когато завърши, ще замине за Великобритания, където има намерение да учи математика и компютри, сподели самият той пред Дарик.

В МЕНСА България членуват над 2000 българи, показали много висок коефициент на интелигентност от 1991 г. (когато е създадена родната организация) досега.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини