В Габрово отваря врати първият интерактивен музей на Балканите

40515
В Габрово отваря врати първият интерактивен музей на Балканите

Днес в Габрово отваря врати първият интерактивен музей на Балканите. Най-новата атракция в града е финансирана, заедно с други туристически обекти, със средства по проект за обновяване на популярни места на културно-историческото наследство.

10 обекта от туристическата инфраструктура, които са сред най-атрактивните и предпочитани от посетителите на региона места, бяха обновени с 6 милиона лева. В етнографския музей „Етър" е възстановена Балканджийската мандра. Изградени са модерна система за достъп до паркинга, нова пешеходна алея и видеонаблюдение.

Въздухът в района на Орловец в Габрово бил замърсен заради горени кабели

Горене на кабели с цел изваждане и предаване на металната част е причината за замърсяването на въздуха в района на спортна зала "Орлове...

В резервата „Боженци" са реставрирани няколко възрожденски сгради. Паркингът е рехабилитиран, с нова обслужваща сграда в автентичен стил, калдъръмената настилка е благоустроена, сградите са с нови експозиции. Дечковата къща, известна и като „Къща на спомените", е реставрирана и оборудвана, в приземния й етаж са обособени ретро дрогерия и ретро фотоателие.

Новият Интерактивен музей на индустрията, който се помещава в обновената сграда на бившия исторически музей, ще представя чрез инсталации от видео, виртуални изображения и декори, развитието на габровската индустрия. Върху фасадата на сградата ще се прожектират триизмерни филми.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини