В Ловеч стартира кампания за почистване на града

8124
В Ловеч стартира кампания за почистване на града
Снимка: bnr.bg/vidin

Кампания да изчистим Ловеч стартира Ловешка община, съобщи Даниела Коларова от Община Ловеч пред кореспондента ни от града. Инициативата беше обявена лично от кмета на града Милко Казанджиев.

Датата 21-ви март е избрана неслучайно за начало на кампанията по пролетното почистване. 21-ви март е световен ден на гората. Отбелязва се от 1972г. по инициатива на 23-ата сесия на Европейската конфедерация по земеделие, подкрепена от Организацията на ООН по прехрана и земеделие, за да се защити флората и фауната на горите. От 2013г. денят е под егидата на ООН с резолюция на общото й събрание от 21 декември 2012 г. Темата на деня за 2015 г. е "Гори, климат, промяна".

Чудеса постигна кампанията "Да почистим разделно" в Габрово

Равносметката след кампанията за пролетното почистване на Габрово в цифри е 86 тона изнесен боклук и 80 килограма непотребни вече батер...

С първата екоакция, която ще се проведе на 21-ви март, започва пролетното почистване. В нея ще се включат 20 служители от общинската администрация, ръководството на общината и председателят на общинския съвет. Участие заявиха и от „Литекс Моторс. Общо сто служители на компанията ще почистват в района на „Башбунар“ и алеи в парка „Стратеш“. Отпадъци, изсъхнали клони и храсти ще бъдат отстранени още от терена на Ловешката крепост и входа на града откъм Троян.

Всеки от участниците в акцията е осигурил чували, ръкавици, градински ножици, храсторези. Събраният отпадък ще бъде извозен от камиони на общинската фирма „Еко”.

Кампанията продължава в следващите седмици по кварталите в града и по населените места. Кметът призовава в почистването да се включат граждани и граждански сдружения, фирми и институции, общински съветници, за да „превърнем нашата община в уютно място за живеене и в привлекателен център за гости”.

Със старта на кампанията организаторите символично ще отбележат и настъпването на астрономическата пролет, което тази година е на 20-ти март в 22.45ч.

7 тона боклуци събраха хората по време на голямото чистене в събота

Над 500 доброволци се бяха записали за участие в инициативата "Да изчистим България за един ден" на двата пункта в града - пред парки...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com