Велико Търново отбелязва празника си с ново 3D шоу

24393
Велико Търново отбелязва празника си с ново 3D шоу
Снимка: Actualno.com

Ново 3D шоу ще е голямата атракция на празника на Велико Търново – 22 март. Това информира Нелина Църова, директор Дирекция „Култура” в Община Велико Търново, предаде "Фокус".

Спектакълът е специално изготвен по повод 830 годишнина от въстанието на Асен и Петър и възстановяването на Българската държава. Шоуто е кръстено „Величието на Асеневци”. Пред погледите на гражданите ще оживее средновековния град. Сградите ще се издигнат върху релефа, който днес се вижда. Ще бъдат представени коронация на български цар, битки, водни и огнени стихии. В спектакълът ще бъдат показани всички царе от династията на Асеневци. Специално се подготвя и нова музика, част от която е изцяло авторска.

Правят оценка на опасните места във Велико Търново след убийството на Вероника

Комисия ще прави оценка на опасните места във Велико Търново след убийството на 23-годишната студентка Вероника Здравкова край жп гарат...

Шоуто няма да бъде разделено в две различни части, както предходното – първо лазерно шоу, а след това 3D анимация, а всичко ще е обединено в един общ спектакъл, включително и фойерверките. Продължителността му е 20 минути.

Организаторите на 3D мапинг шоуто правят и конкурс за видео и фото заснемане на спектакъла. Предвидени са парични награди в двете категории. За най-добро видео първата награда е 300 лева, втората – 200, а третата – 100 лева, а за най-добра фотоснимка – първата награда е 200 лева, втората – 100 лева, а третата – 50 лева. Регистрацията за участие ще става чрез изпращане на празен имейл, след което участникът ще получи всички условия и правила на конкурса. Църова обясни, че едно от условията предвижда представителите в този конкурс да дадат своето съгласие представените от тях видео и фото снимки да бъдат използвани за реклама на Община Велико Търново.

Днес спектакълът „Величието на Асеневци” ще бъде излъчен от 20.00 и 21.00 часа. Вероятно шоуто ще може да се види освен на 22 март, също така и на 22 септември, както и на 26 октомври, когато е кулминацията на честванията на 830-годишнина от въстанието на Асеневци.

Нелина Църова обясни, че новият спектакъл не е по-скъп от предходния. 90% от разходите по него са поети от спонсори. Спектакълът е подготвен от екип от над 65 човека.

В Търново искат оставки заради убийството на Вероника

Около петдесет граждани протестираха във Велико Търново и поискаха оставката на директора на областната полиция Илиян Личев. Мотивът е,...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини