Все повече хора посещават Ягодинската пещера

104627
Все повече хора посещават Ягодинската пещера
Снимка: БГНЕС

Посещаемостта на Ягодинската пещера и Орлово око се увеличила на месечна база. Още повече туристи се очакват след 15 юли. Това заяви уредникът на пещерното образувание Сергей Генчев пред "Фокус".

По думите на Генчев една от причините за по-слабата посещаемост в предходния месец е било дъждовното време, а другата причина е, че футболните фенове предпочитат да гледат срещите от световното първенство.

Спелеолози ще посрещнат Новата година в „Ягодинската пещера”

12 спелеолози и любители-пещерняци ще посрещнат за пореден път новата година в „Ягодинската пещера”. Това каза за Радио &bd...

Традиционно всяка година пещерата и панорамната площадка „Орлово око” са най-посещавани в месеците юли и август, когато хората ползват летните си отпуски. Има туристи от вътрешността на страната, които вече са посещавали по 2-3 пъти тези природни забележителности, но идват пак като водят със себе си и свои приятели, за да се насладят на хубавата природа и прекрасната гледка.

От туристическото дружество в село Ягодина вече обмислят за следващи години да създадат и нови атракции, за да не стихва интересът към този край. Генчев каза още, че тази година се отчита рязък спад на сватбите в Ягодинската пещера. Миналата година брак в пещерното образувание са сключили 30 двойки, тази година до сега е имало три сватби, като има заявки за още две.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини