За пръв път от Асеновград - с деца на море

8625
За пръв път от Асеновград - с деца на море

Единствената светла къща в 4 ч. на 16-ти август в Асеновград бе Центърът за настаняване от семеен тип за деца и младежи. Така започна разказа за първото проведено пътуване до морето за настанените в структурата в града директорът Манол Манолов. Той, заедно с част от персонала на Центъра и с всички обитатели пътуваха до град Обзор, където останаха шест дни.

За някои от децата и младежите това бе първото пътешествие до морето. Седмица преди дългочаканата почивка, децата и младежите бяха запознати най-общо с това, което им предстоеше. За целта в къщата се прожектираха филми и се провеждаха тематични игри.

Откриха къде живеят най-щастливите деца в света

Научен доклад по отношение на детското общество разкрива, че децата в северната ни съседка Румъния са най-щастливите в света, като ведн...

"Още при пристигането и настаняването в Обзор, децата и младежите от ЦНСТ Асеновград показаха безкрайното си щастие от осъществяване на пътуването", коментира Манолов. Той уточни, че потребителите са били сигурни и спокойни. Целта на екипа от Центъра в мероприятието бе да предостави възможност на децата и младежите да почувстват, че са в семейна среда. Затова лагеруването бе осъществено с по-голямата част от служителите на ЦНСТ Асеновград, посочи Манол Манолов.

По време на почивката, децата и младежите със специални потребности реализираха нови запознанства, впуснаха се в занимания с непознати за тях странични плажуващи. Запознаха се нагледно с някои от морските обитатели, като например водорасли, медузи и дори живи риби.

Директорът на ЦНСТ Асеновград сподели с носталгия, че по време на морското пътешествие не са забравили да си „откраднат“ и спомен от брега на морето. Мидите, рапаните, охлювите и камъчетата, които са събрали децата, са използвани вече за декор на част от помещенията в къщата.

Като резултат от пътуването са налице не малко терапевтични моменти, категоричен бе Манол Манолов. Той обясни, че чрез почивката настанените в Центъра в Асеновград са получили възможност за споделяне и взаимодействие с деца от различни краища на страната, като се включваха в общи игри. Това е помогнало за усвояване на нови навици и умения. По думите на директора, мисията на пътуването бе „заличаване на ролите и правенето на всичко от всеки“ и според него тя е изпълнена успешно. Той заяви смело, че нещата, които са им се случили по време на летуването, просто са доказали, че хората са способни на много повече от онова, което често предразсъдъците диктуват.

Малки асеновградчани посрещнаха "Пътуващото сандъче", пълно с детски книги

Днес малки асеновградчани посрещнаха "Пътуващо сандъче №9", пълно с детски книги, в Градска библиотека „Паисий Хилендарски“...

В заключение Манолов сподели, че колкото и да бе прекрасно морето, все пак емоцията и децата и младежите от разпознаването на „Вкъщи“ и топлото посрещане е онова, което не би могло да бъде сравнено с нищо.

Автор: Атанаска Маркова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини